Er op uit in de omgeving

OBELINK  (8Km.) Vrijetijdsmarkt Winterswijk

De allergrootste vrijetijdsmarkt op kampeergebied en maar op 8 km afstand v.d. camping. Hier kunt u werkelijk alles vinden op het gebied van recreatie. Ook op een regenachtige dag is het goed toeven bij Obelink en over eten en drinken hoeft u zich geen zorgen te maken, Obelink is van alle gemakken voorzien. Kijk voor meer informatie op www.obelink.nl 

Bredevoort Boekenstad

Op 3 km van Aalten ligt het plaatsje Bredevoort. Bredevoort is uitgeroepen tot Boekenstad van Nederland. U treft dan ook talloze winkeltjes aan met allerlei boeken die binnen en buiten staan. Het Vestingstadje met oude huisjes en prachtige gevels, diverse galeries en ateliers is zeker het bezoeken waard. Op het gezellige oude marktplein kunt u rustig bijkomen van alle indrukken. www.boekenstad.com

Welkom op recreatiegebied Slingeplas

Vlakbij het vestingstadje Bredevoort, nabij Aalten ligt het veelzijdige recreatiegebied Slingeplas. Het zandstrand, de ruime ligweiden en voorzieningen maken Slingeplas tot de ideale plek voor een dagje uit. Uw kinderen vermaken zich uitstekend op het strand en op de diverse speeltoestellen. Bij de kiosk kunt u terecht voor lekkere versnaperingen. U kunt hier heerlijk wandelen, fietsen en vissen.  In de directe omgeving vindt u meerdere restaurants en verblijfsaccommodaties. 

Recreatiegebied Slingeplas is 365 dagen per jaar toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. De toegang tot het recreatiegebied is gratis. Indien u met de auto komt, dient u parkeergeld te betalen. 

Molen "Prins van Oranje"

Heeft u nog even tijd, dan kunt u de molen "Prins van Oranje" bezichtigen een ambachtelijke graanmaalderij in Bredevoort. Een aktieve rondleiding is mogelijk op zaterdag of woensdag. Misschien meteen een zakje meel kopen voor de pannenkoeken? 

Dinxperlo

Dinxperlo is een grensdorp met het Duitse plaatsje Suderwick. De grens loopt dwars door het dorp en een straat deze wordt in de Nederlandse taal de "Heelweg" genoemd en in de Duitse taal wordt het de "Hellweg" genoemd. Waar de overburen zo maar van Duitse nationaliteit kunnen zijn. Er wordt veel samen gewerkt met de Duitse buurgemeente. Met Hemelvaart wordt ieder jaar de "Grensmarkt" georganiseerd deze trekt altijd een groot publiek

Bioscoop 

Wanneer u een bioscoopje wilt pikken is dat ook mogelijk. Er is al een bioscoop op 10Km. afstand en wel in Winterswijk. In Bocholt en Doetinchem kunt u ook terecht.

Lasergamen, Karten, Led bowlen

Hiervoor kunt u terecht bij de Kartbaan in Winterswijk waar u o.a. kunt Karten - Lasergamen - Led-bowlen - Glow-golf - Lasersniper - Prison Island - Speed soccer - 6D-cinema - Escape Rooms. Uitje voor jong en oud.

Voor nog meer informatie en tips  

Zie onder Omgeving bij  Handige links