8,4

slogan

onlinereserveren

 • Slide 1
 • Slide 9
 • Slide 8
 • Slide 7
 • Slide 6
 • Slide 5
 • Slide 4
 • Slide 3
 • Slide 2
 • Slide 10
 • Slide 11

kamperen1

huren1

jaarplaatsen1

fotoboek

 

Breng een bezoek aan het pittoreske Aalten

Camping Lansbulten ligt op ca. 1,5 km van het pittoreske dorp Aalten met een mooie dorpskern met vele winkels en eetgelegenheden.

In april  Koningsdag 27 april.  Reveille blazen en saluutschoten op de markt. De aubade en de Konings-loop en een middag vol kinderspelen. Van af april worden er elke maand snuffelmarkten georganiseerd en die worden afwisselend gehouden in Aalten en Bredevoort.
In mei is er o.a. Gerard Tebroke Memorialloop op 19 mei en  de Wielerronde van Aalten op 20 mei.
Het Meifeest Aalten valt op donderdag 10 mei  Hemelvaartsdag, dan zijn de winkels open
 en tevens is er een Grote Old Timer Show & Proeverij van Lentebieren en een Vrijmarkt voor kinderen en volwassenen.
Op  26 mei wordt alweer de 27e  editie van het Sjoks Festival georganiseerd, één groot feest in het centrum van Aalten voor jongeren én oudere jongeren. De Aaltense Fietsvierdaagse staat ook elk jaar op de agenda. 
In juni Wijnfeest Aalten  in het 2e volle weekend van juni in 2018: 8, 9 en 10 juni !    Restantenmarkt zaterdagmiddag 9 juni  Drie dagen feest! Op de Markt staan drie dagen lang, de wijnboeren uit de Duitse Pfalz en Achterhoekse wijnboeren.  Koopzondag van 12:00 - 17:00 uur. Farm en Country Fair op vr. 22, za. 23 en zo. 24 juni een groot "belevenisfeest" in de buurtschap IJzerlo. Kijk voor meer info. www.countryfair.nl
In juli en augustus zijn er de Aaltendagen op de donderdagmiddag en avond.  Data in 2018 onder voorbehoud 26 juli en 2, 9  & 16 augustus. Een muzikaal en theatraal spektakel in het centrum van Aalten. Marktkramen gevuld met koopwaar, afgewisseld met straattheater, muziek en de kinderrommelmarkt. Leuk voor jong en oud!
In september is er het jaarlijkse Volksfeest. Altijd het derde weekend van september.  Vier dagen vol feest en traditionele activiteiten. 
In oktober  Bockbierdag  & Koopzondag op 7 oktober altijd het eerste weekend van oktober (!)  Meer dan twintig verschillende bockbieren van de tap, zijn er te proeven door het hele centrum.
De winkels zijn open vanaf 12:00 uur

Voor de aktuele data kijk op : www.welkominaalten.nl 

Elke donderdagochtend is er in het centrum een weekmarkt achter de Hema.
In Dinxperlo is er elke vrijdagmiddag en avond markt en in Winterswijk zijn de markten op woensdag en zaterdag.

VVV Aalten/Bredevoort/Dinxperlo

Wilt u meer weten over bezienswaardigen, omgeving en wat er allemaal te doen is in Aalten dan kunt u terecht bij de VVV. op de Markt in Aalten. Openingstijden kantoor VVV; mei t/m september dinsdag t/m zaterdag 10.00 uur tot 17.00 uur. www.vvvaalten.nl

Museum 't Frerikshuus, Markt 12

Museum 't Frerikshuus - Freriksschure, Markt 12 in het centrum van Aalten is ook een bezoekje waard. Kom voor een boeiend verhaal met het thema : "Vrijheid, Onderduikers en Verzet" . www.markt12.nl www.aaltensemusea.nl

Wandelen en Fietsen in het Buitengebied van Aalten

Het uitgestrekte buitengebied van Aalten met haar mooie coulisselandschap is uitermate geschikt om te genieten van rust en natuur. Door gebruik te maken van de Fietskaart/Achterhoekse knoop- puntenroute, komt u op de mooiste plekjes van het Aaltense buitengebied en verdere omgeving. De knooppuntenroutes kunt u vinden in het informatieboekje van Camping Lansbulten.

Voor meer informatie en tips  

 Zie :   Omgeving - Handige links