slogan

onlinereserveren

 • Slide 1
 • Slide 9
 • Slide 8
 • Slide 7
 • Slide 6
 • Slide 5
 • Slide 4
 • Slide 3
 • Slide 2
 • Slide 10
 • Slide 11

kamperen1

huren1

jaarplaatsen1

fotoboek

 

Breng een bezoek aan het pittoreske Aalten

Camping Lansbulten ligt op loopafstand ca. 1,4 km van het pittoreske dorp Aalten met een mooie dorpskern met veel winkels en eetgelegenheden.
Markten: elke donderdagochtend is er in het centrum een weekmarkt achter de Hema. 
In Dinxperlo is er elke vrijdagmiddag doorlopend tot het begin van de avond een gezellige weekmarkt.

VVV Aalten/Bredevoort/Dinxperlo

Wilt u meer weten over bezienswaardigen, omgeving en wat er allemaal te doen is in Aalten dan kunt u terecht bij de VVV. op de Markt in Aalten. Openingstijden kantoor VVV; mei t/m september dinsdag t/m zaterdag 10.00 uur tot 17.00 uur. www.vvvaalten.nl

Museum 't Frerikshuus, Markt 12

Museum 't Frerikshuus - Freriksschure, Markt 12 in het centrum van Aalten is beslist ook een bezoek waard.
Ga een spannende tijd beleven in de "Escape Room" of kom voor een boeiend verhaal met het thema "Vrijheid, Onderduikers en Verzet" . www.markt12.nl www.aaltensemusea.nl

Wandelen en Fietsen in het Buitengebied van Aalten

Het uitgestrekte buitengebied van Aalten met haar mooie coulisselandschap is uitermate geschikt om te genieten van rust en natuur. Door gebruik te maken van de Fietskaart/Achterhoekse knoop- puntenroute, komt u op de mooiste plekjes van het Aaltense buitengebied en verdere omgeving. De knooppuntenroutes kunt u vinden in het informatieboekje van Camping Lansbulten.

Geplande evenementen in Aalten tot 1 september --afgelast--

In april    Koningsdag27 april.  08.00 uur Reveille blazen en saluutschoten op de markt. De aubade en de Konings-loop en een middag vol kinderspelen en allerlei workshops. 
Van af april worden er elke maand snuffelmarkten georganiseerd en die worden afwisselend gehouden in Aalten en Bredevoort.
In mei    Gerard Tebroke Memorialloop en tevens is er in mei de Wielerronde van Aalten.
Het Meifeest Aalten valt op donderdag 21 mei  Hemelvaartsdag, dan zijn de winkels open
 vanaf 11.00 uur en tevens is er dan een Grote Old Timer Show en  Proeverij van Lentebieren en een Vrijmarkt voor kinderen en volwassenen. Vanaf 15.00 uur is er in Café Schiller een Open Podium, waar diverse bands en artiesten hun kunnen vertonen.   www.meifeest-aalten.nl   In mei wordt  ook het Sjoks Festival weer georganiseerd, één groot feest in het centrum van Aalten voor jongeren én oudere jongeren. Dit jaar zullen het 2 dagen feest worden op vr. 29 en za. 30 mei. Voor meer informatie www.sjoks.nl    
De Aaltense Fietsvierdaagse staat ook elk jaar op de agenda.  
In juni    Wijnfeest Aaltenweekend van 12, 13 en 14 juni 2020!  Restantenmarkt bij goed weer op za. 13 juni vanaf 11.00 uur.   Restantenmarkt zaterdagmiddag 13 juni  Drie dagen feest! Op de Markt staan drie dagen lang, Wijnboeren uit de Achterhoek en uit de Duitse Pfalz, Nahe en Moezel en presenteren zich aan het lokale publiek en wijnliefhebbers uit de verre omgeving. Koopzondag van 12:00 - 17:00 uur. 
Farm en Country Fair op vr. 26 za. 27 en zo. 28 juni een groot  "Belevenisfeest" in buurtschap IJzerlo.  Kijk voor meer info. www.countryfair.nl 

In augustus    zijn er de Aaltendagen op de donderdagmiddag en avond op 1, 8, 15 en 22 augustus. Een muzikaal- en theatraal spektakel in het centrum van Aalten. Marktkramen gevuld met koopwaar, afgewisseld met straattheater, muziek en de kinderrommelmarkt. Leuk voor jong en oud! Muziek in het hele dorp tot de kleine uurtjes.  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
In september    is er het jaarlijkse Volksfeest. Altijd het derde weekend van september.  Vier dagen vol feest en traditionele activiteiten. In boekenstad Bredevoort  "Bredevoort Schittert" vr. 25, za. 26 en zondag 27 september een prachtig lichtjes feest door het hele vestingstadje heen. Pure gezelligheid en genieten van het licht.
In oktober    Bockbierdag  & Koopzondag  altijd het eerste weekend van oktober en wel zondag 4 oktober.  Meer dan twintig verschillende bockbieren van de tap, zijn er te proeven door het hele centrum.
De winkels zijn open vanaf 12:00 uur Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor de aktuele data kijk op : www.welkominaalten.nl 

Voor meer informatie en tips  

 Zie :   Omgeving - Handige links