Breng een bezoek aan het pittoreske Aalten

Camping Lansbulten ligt op loopafstand ca. 1,4 km van het pittoreske dorp Aalten met een mooie dorpskern met veel winkels en eetgelegenheden. Elke donderdagochtend is er in het centrum een weekmarkt achter de Hema. 
In Dinxperlo is er elke vrijdagmiddag doorlopend tot het begin van de avond een gezellige weekmarkt.

VVV Aalten/Bredevoort/Dinxperlo

Wilt u meer weten over bezienswaardigen, omgeving en wat er allemaal te doen is in Aalten dan kunt u terecht bij de VVV. op de Markt nr. 12 in Aalten. Openingstijden kantoor VVV kijk op: www.vvvaalten.nl

Museum 't Frerikshuus, Markt 12

Museum 't Frerikshuus - Freriksschure, Markt 12 in het centrum van Aalten is beslist ook een bezoek waard.
Ga een spannende tijd beleven in de "Escape Room".  www.markt12.nl    www.aaltensemusea.nl

Wandelen en Fietsen in het Buitengebied van Aalten

Het uitgestrekte buitengebied van Aalten met haar mooie coulisselandschap is uitermate geschikt om te genieten van rust en natuur. Door gebruik te maken van de Achterhoekse knooppuntenroute, komt u op de mooiste plekjes van het Aaltense buitengebied en verdere omgeving. De knooppuntenroute kunt u vinden in het Welkomboekje van Camping Lansbulten.

Geplande evenementen in Aalten 

In april    Op goede Vrijdag 15 april vindt voor het eerst AaltenUnited plaats. Een muzikaal programma op de Markt van Aalten, welke al vroeg in de avond start. Het geheel onder leiding van de Perfect Showband. Duitse en Nederlands  zangers zullen het prachtige boogpodium betreden.
Koningsdag 27 april.  08.00 uur Reveille blazen en saluutschoten op de markt. De aubade en de Konings-loop en een middag vol kinderspelen en allerlei workshops. 

In mei     GTM-loop za. 21 mei. Hemelvaartsdag/Meifeest do. 26 mei dan zijn de winkels openen is er een Oldtimer-treffen in het centrum. In Dinxperlo is er op donderdag de alom bekende Grensmarkt

In juni    op vr. 3 en za. 4 juni wordt het Sjoks Festival georganiseerd, één groot feest in het centrum van Aalten voor jongeren én oudere jongeren. Voor meer informatie  www.sjoks.nl    
Het Wijnfeest wordt georganiseerd op vr. 10, za. 11 en zo. 12 juni, op de Markt staan drie dagen lang, Wijnboeren uit de Achterhoek en uit de Duitse Pfalz, Nahe en Moezel en presenteren zich aan het lokale publiek en                          wijnliefhebbers uit de verre omgeving. Midzomeravond shopping wordt gehouden op vr. 24 juni en de Restantenmarkt op de daaropvolgende zaterdag 25 juni.
Farm en Country Fair het 25e jaar (1996-2022) op vr. 24, za. 25 en zo. 26 juni een groot  "Belevenisfeest" een buitenfeest voor iedereen in buurtschap IJzerlo.  Kijk voor meer info. www.countryfair.nl 

In juli     De eerste 2 Aaltendagen do.21 en 28 juli. Dit is een muzikaal- en theatraal spektakel in het centrum van Aalten. Marktkramen gevuld met koopwaar, afgewisseld met straattheater, muziek en de kinderrommelmarkt. Leuk voor    jong en oud! Muziek in het hele dorp tot de kleine uurtjes. 

In
augustus   
 de volgende 2 Aaltendagen op do. 4 en 11 augustus

In september   In boekenstad Bredevoort wordt het  "Bredevoort Schittert" georganiseerd een prachtig lichtjes feest door het hele vestingstadje heen. Pure gezelligheid en genieten van het licht.

In oktober        Bockbierdag  & Koopzondag  altijd het eerste weekend van oktober op zo. 2 oktober.  Meer dan twintig verschillende bockbieren van de tap, zijn er te proeven door het hele centrum en de winkels zijn open. 

Voor de aktuele data kijk op : www.welkominaalten.nl 

Voor meer informatie en tips  

 Zie :   Omgeving - Handige links